Schrijver, ontwerper, blogger, instigator en inspirator

Emma Storris (1973, Rotterdam) is een enthousiast fantast, bevlogen schrijver, droomschepper, schrijfstrijder en wortelheler (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde). Momenteel woont ze in Nederland, maar gezien haar nomadische inborst is weet je nooit hoe lang dit duurt. Emma is een breed onderlegde persoon, nieuwsgierig, vraatzuchtig als het om uitbreiden van haar algemene kennis gaat. Ze is in het gelukkige bezit van een ongebreidelde fantasie en dol op ongebaande paden.

Na succesvol het gymnasium voltooid te hebben, studeerde Emma Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Leiden, waar ze haar Master titel binnenhaalde. Ze is gewoonweg verzot op lezen en schrijven en verslindt nog steeds vele boeken. Tijdens haar studie begon ze met schrijven en ze is nooit meer gestopt. Na haar studie Engelse Taal- en Letterkunde behaalde ze haar eerstegraads docentenbevoegdheid. Haar thesis ging over Meervoudige Intelligentie, een theorie die ze nog steeds veel gebruikt in het overbrengen van haar kennis. Leren hoe jouw hoofd werkt en hoe je jouw sterke kanten kan gebruiken om je doel te bereiken is een belangrijke stap in het vinden van geluk en balans in je leven.

Therapeut en permaculturist

Later in het leven behaalde ze haar diploma Medische Basiskennis, studeerde orthomoleculaire geneeskunde en kPNI en werd een gekwalificeerd natuurgeneeskundig therapeut. Zowel orthomoleculaire geneeskunde als kPNI zijn holistische benaderingen van gezondheid en (chronische) ziekte. Het idee alleen om gezondheid en ziekte op een andere manier dan de holistische te bekijken is ongeveer zo absurd als je voorstellen dat je lichaam zich kan verplaatsen terwijl je hoofd thuis blijft. Emma had jarenlang een praktijk, waar ze vele mensen heeft mogen helpen.

Ze haalde ook haar Permacultuur Ontwerp Diploma. Permacultuur is de toekomst in de landbouw, die gebruikt maakt van de groeidrang van de natuur en de samenwerkende krachten van verschillende biosystemen in plaats van er tegen te vechten, zoals nu gebeurd in monocultuur landbouw. Maar Permacultuur is meer dan dat – zoals haar ethiek, People Care, Earth Care & Fair Share weerspiegelt. Het is een manier van leven, een manier om met je medemens en de wereld waarin we leven om te gaan. Permacultuur gaat dus zeker over een gezonde toekomst. Het gaat echter ook heel erg over het nu, over je handen vies maken terwijl je in de aarde wroet, over zinvol in beweging komen.

In het nu, de enige plek om te zijn

Dat is dan weer een uitstekende brug naar mindfulness en meditatie, een andere discipline waar Emma zich mee bezig houdt. Mindfulness, aandachtig zijn, gaat ook over in het moment zijn. Wij mensen zijn zo gewend dat we gekaapt worden door de maalstroom van onze maatschappij dat we soms vergeten te leven, hetgeen ziekmakend is. Zonder gebruik te maken van je recht en mogelijkheid om af en toe stil te staan en gewoon te zijn kan er geen gezondheid zijn. Leren hoe je aandachtig kan zijn in het leven door middel van meditatie is hierbij heel belangrijk. Van al haar vaardigheden is dit de meest ongrijpbare, maar misschien tegelijkertijd wel de meest waardevolle. Los van wat je ook wilt met je leven, is een cursus mindfulness waarschijnlijk het beste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Ongewone verbindingen die tot bijzondere resultaten leiden

Emma’s interesses beperken zich niet tot deze gebieden. Breed geëngageerd als ze is, is ze ook serieel ondernemer, percussieliefhebber, paardenluisteraar en zet ze zich in voor dier- en menswelzijn, milieu, de promotie van creativiteit in het algemeen en nog veel, veel meer…

Ze lijken allemaal zo willekeurig, de passies en kennis van Emma, maar dat zijn ze niet. Wanneer je alles bij elkaar optelt – en dan nog rekening houdt met het feit dat ze haar inspiratie uiteindelijk haalt uit haar wortels en de wijsheid die die wortels automatisch opzuigen – dan zie je dat die ogenschijnlijk ongewone verbindingen tot een bijzonder inspirerend geheel leiden. In onze wereld van extreme specialisten kennen we het niet meer, maar heel vroeger vonden we dit totaalplaatje in een persoon die belangrijk was voor de gemeenschap waarin ze leefde: de hagetisse. Emma is een moderne hagetisse en gebruikt haar kunst en kennis voor wie er behoefte aan heeft.

Woorden, woorden en nog eens woorden… en dan alles daar tussenin

Terug naar de rode draad: woorden. Emma is dol op woorden, geschreven en gesproken, en weet met ze te spelen. Ze kent ook de beperkingen van taal, hetgeen voor haar juist een reden was om fictie te gaan schrijven. Fictie spreekt namelijk meer tot de verbeelding – en daarmee tot je onderbewustzijn – dan non-fictie, waardoor je meer bespreekbaar kunt maken. Emma heeft decennialange schrijfervaring. Ze is een veelzijdige auteur, die zich niet in een genre laat vangen en dol is op kruisbestuivingen met andere kunstvormen. Door de tijd heen is er veel van haar werk gepubliceerd. Zo zijn er een aantal korte verhalen van haar hand in verhalenbundels verschenen, waaronder een persoonlijk geïnspireerd verhaal in de bundel 100 Jaar Oorlog. In het najaar van 2016 werd een door haar geschreven kinderboek onder de titel Bing en Bibi en Het Duistere Bos gepubliceerd. Met illustratrice Jans Teen maakte ze van dit boek een avontuur waar kinderen helemaal in los kunnen. Wil je meer weten over Bing en Bibi? Kijk dan vooral op de website over dit tweetal.

Op dit moment werkt ze aan meerdere projecten, waaronder een nieuw Nederlandstalig kinderboek, een korte verhalenboek, een Nederlandstalige literaire thriller en een historische roman. Emma runt ook Studio Storris waarmee ze creatieve en vooral goede teksten en ontwerpen voor iedereen bereikbaar wil maken.

Blogs, columns en artikelen

Naast al deze fictie projecten, schrijft Emma ook non-fictie, blogs en columns over zeer verschillende onderwerpen, welke een ding gemeen hebben, namelijk dat ze haar aan het hart gaan. Vele zijn geschreven omdat Emma vond dat dat gewoon moest, maar ze schrijft daarnaast in opdracht. Haar non-fictie vind je op vele plekken, met name op de websites van anderen, want door veel voor derden te schrijven, kan ze vele onderwerpen bestrijken. En dat doet ze graag. Nieuwsgierig? Op deze website vind je in de categorie Columns het één en ander van haar non-fictie. Ben je op zoek naar een blog, column, artikel of een ander soort tekst over een onderwerp waar Emma verstand van heeft? Kijk eens hier voor de mogelijkheden.

Emma combineert graag haar vaardigheden en ervaring om andere mensen te helpen. Ze doet dit door openbare lezingen te geven, masterclasses en workshops te geven en door retraites voor kleine groepen en individuen aan te bieden. Voor degenen die meer informatie willen over het inhuren van Emma voor lezingen, masterclasses, workshops en retraites, neem alsjeblieft contact op voor informatie over de mogelijkheden. Voor informatie over holistische counselling sessies kijk hier.

Kijk hier ook eens

Kies je taal
Ook zulke mooie teksten?

Volg me


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat ik doe? Abonneer je op de nieuwsbrief. Je krijgt dan vanzelf af en toe een e-mail in je inbox. Niet gevreesd, ik hou het bescheiden en ga je niet platmailen.